údaje o firmě

Pekařství Cais s.r.o.

Představení společnosti

Pekařství Cais bylo založeno v roce 1993 v městečku Vlachovo Březí na Prachaticku v objektu bývalého státního statku.

Začínalo v týmu pěti lidí a s jedním rozvozovým autem. Hned na začátku vsadili na řemeslný um a původní receptury. Pekárna díky kvalitě a ručnímu válení chlebů prosperovala a s potřebou navýšení výrobní kapacity došlo na zakoupení areálu bývalé pletárny, který byl v letech 2003-2004 kompletně zrekonstruovaný a následně se do něho přestěhovala veškerá výroba. Stále se zvyšující poptávka vyvolávala další investice. V roce 2009 prošla pekárna rozsáhlou modernizací, především kvasového hospodářství.

V další fázi inovace byly zakoupeny tři nové etážové pece a větší sila na mouku. V současné době pekařství zaměstnává téměř stovku lidí a vlastní dvanáct rozvozových automobilů.

Stěžejní je pro pekárnu chléb s vysokým podílem žitné mouky a s obsahem vitálního žitného kvasu, který si pekárna sama vyvádí. Díky vlastnímu kvasu má chléb specifickou chuť a vláčnou střídu. Ačkoli se pekárna pyšní nejmodernějšími technologiemi, výroba se stále drží tradic a zachovává tradiční postupy.

Chléb pečou pekaři! Těsto mísí pekaři! Opravdoví pekařští mistři, kterým záleží na každém chlebu a na spokojenosti zákazníků.

Nepoužívají se žádné automatické linky. Každý chléb z pekárny Cais se vždy ručně válí. Peče se v pecích s kamenným podkladem, což je velmi blízké k tradičnímu pečení našich babiček.

Právě díky tomu má chléb z Pekařství Cais vynikající chuť a silnou křupavou kůrku.

Pečlivě se dbá na jakost vstupních surovin, protože cílem pekárny je dodávat na vaše stoly chutné a kvalitní pečivo. Spokojenost zákazníků je pro nás naprosto zásadní. Zavazuje nás, abychom nepodlehli okolním vlivům na úkor kvality a chuti.

Školám nabízíme

  • Workshopy/Exkurze

Pekařství Cais s.r.o.
IČO: 03962679



Sídlo firmy:

Pražská 490
38422, Vlachovo Březí
Prachatice


Kontaktní osoba: